Над 800 са кандидат-кметовете на БСП в страната

14:14, 26 юли 15 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 800 са кандидат-кметовете, които БСП ще издигне в цялата страна, съобщи зам.-председателят на партията Бойко Великов след заседание на Националния съвет. Това означава, че Столетницата ще има кандидати в около 80% от населените места.

Пленумът днес е утвърдил 84 от кандидат-кметовете. От 24 районни конференции в София, издигнали кандидати, 22 са членове на партията, а двама са безпартийни. В страната 75 от кандидатите в 93 общински конференции са членове на БСП, 14 са безпартийни, има един кандидат от "Земеделски съюз Александър Стамболийски". Партията ще подкрепи и трима независими кандидати.

В 78 общини БСП ще участва сама, в четири общини ще има инициативни комитети, в седем чрез коалиции, а в три общини ще има кандидати, подкрепени от партията. Има и места, на които ще има общи кандидатури с АБВ - например, в Лясковец.

Най-много от кандидатите са на възраст между 40 и 50 години - 36. 13 са между 30 и 40 години, а други 31 - между 50 и 60 години. Има и 12 кандидат-кметове, които са на възраст над 60 години.

Бойко Великов съобщи и част от кандидатите за областните градове - Милан Богдански в Благоевград, Евгени Мосинов в Бургас, Камелия Трифонова в Монтана, Ерик Рангелов - Перник, Божидар Йотов - Русе, Стефан Събрутев - Смолян, Стефан Шишков в Стара Загора и Красимир Костов в Шумен.

"Националният съвет бе запознат с работата на парламентарната група. Окончателният отчет ще бъде в края на следващата седмица. Забелязва се ускоряване на дейността по всички показатели, което ни утвърждава като основната опозиция в българския парламент.

Проведохме и изключително важна дискусията по демографската криза и решенията, които трябва да бъде предложени на правителството тази есен, когато се готви бюджетът за следващата година", каза още председателят Михаил Миков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама