Награждават военни и доброволци, участвали в гасенето на пожара в Рила

15:15, 26 юли 15 / Любопитно 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Всички, участвали в гасенето на пожара в Рила, ще бъдат наградени." Това каза премиерът Бойко Борисов след откриването на пречиствателната станция в Раковски днес, съобщи радио "Фокус".

Два хеликоптера Ми-17 на Военновъздушните сили от авиобаза "Крумово" се борят с огнената стихия в Рила.

Премиерът благодари на всички, които са помогнали – пожарникари, военни и доброволци. "Те работиха при нечовешки условия", коментира той.

"Локализиран е пожарът над Рилския манастир. За това е докладвано рано тази сутрин на премиера", добави премиерът.

"Българската пожарна има достатъчно потенциал и техника – най-добрата техника, за която сме мечтали. Благодарение на нея се достига до труднодостъпните райони", каза Борисов.

Участието на модулни групи от Българската армия в гасенето на пожара продължава и днес. В 06.00 ч. сутринта военнослужещите получиха инструктаж и подкрепа от министъра на отбраната Николай Ненчев, който беше на място в района на сборния пункт, съобщиха от Министерството на отбраната.

В действията за погасяването на пожара се включиха 76 военнослужещи с  8 броя специализирана техника от военните формирования 28 610-Горна баня и 26 410-Благоевград. Двата хеликоптера Ми-17 от ВВС, който вчера изляха над 86 тона вода над пожара и днес продължават да извършват разузнаване и гасене в района.

Бойко Борисов призова хората да внимават през пожароопасния сезон.

"Сега горите са изсъхнали, тревите също – всичко е като барут, затова призоваваме, защото след това нашите пожарникари рискуват живота си, докато гасят огъня", посочи Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама