Участниците в гасенето на пожара в Рила ще бъдат наградени

16:14, 26 юли 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички хора, които се включиха в гасенето на големия пожар в Рила планина ще бъдат наградени. Това съобщи по време на посещението си в град Раковски премиерът Бойко Борисов, предаде радио "Фокус".

"Те работиха при нечовешки условия и им благодаря за това, което направиха", коментира министър-председателят и допълни, че българската пожарна има най-добрата техника, за която ръководството й е мечтало. Благодарение на нея се достига и до най-трудните участъци.

Бойко Борисов добави, че тази сутрин са му докладвали, че пожарът над Рилския манастир е овладян и призова хората за повишено внимание през пожароопасния сезон.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и директорът на генералната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николов оказват съдействие на доброволците, които искат да се включат в гасенето.

Припомняме, че в момента се гаси северозападния фронт на стихията. Достъпа до нея е труден, за това на място са и двата хеликоптера на авиобаза "Крумово". В потушаването на огъня се включиха служители на ЮЗДП, пожарната, на парковете "Рила" и "Рилски манастир", военните формирования 28 610 - Горна баня и 26 400 - Благоевград и много доброволци. Очаква се до края на деня пожарът да е овладян напълно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама