Местан: Няма да направим компромис с ултранационалистите в управлението

16:35, 26 юли 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При преговорите за конституционна реформа ДПС направи градивен компромис в името на националния интерес. Но няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната.

Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан по време на провелия се днес традиционен мюсюлмански събор в местността Баба Конду край село Божурка, община Търговище, съобщи Дарик.

„Винаги, когато става въпрос за българския национален интерес може да се разчита на ДПС, защото ДПС е партията не на самоцелния, не на безпринципния компромис, а на градивния компромис. Имахме резервирана позиция, не защото сме против промяната в конституцията, а по политически причини, защото както ще бъдем компромисни, когато става въпрос за националния интерес, няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната”, заяи лидерът на ДПС.

Местан бе в областта по повод на традиционния мюсюлмански събор в местността Баба Конду край село Божурка. При официалното откриване на събора той призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври.

На събора дойдоха стотици мюсюлмани от цялата страна и гости от Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама