НС на БСП утвърди Евгений Мосинов за кандидат-кмет на Бургас

17:40, 26 юли 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният съвет на Българската социалистическа партия е утвърдил кандидатурата на Евгений Мосинов за кмет на община Бургас. Това стана ясно на днешния пленум на партията в София. Решението е било съобщено от зам.-председателя на БСП Бойко Великов.

Ръководителите на левицата са одобрили общо 92-ма от номинираните в надпреварата за кметския пост, съобщиха от пресцентъра на партията. Според социалистите едно от най-важните качества на кандидатите е капацитетът за прокарване на лява политика.

Мосинов бе предложен за кмет от общинската структура на БСП в Бургас, на която той е председател. Адвокатът получи най-много номинации от своите съпартийци по време на конференцията на 11 юли. Той обаче остана разочарован от трето си място в листата за общински съветници за местния вот наесен. Областният лидер на партията Николай Тишев получи първото място с 92 гласа от делегатите, следван от Чанко Мирчев с 89 гласа. Евгений Мосинов си подели третото с Живко Господинов с равен брой гласове – 80.

„Разбрах, че не всички в партията ми оценяват и разбират усилията ми. Това ме разочарова. Очаквах по сериозна подкрепа. Ще обмисля ситуацията и ще взема своето решение. Образно казано - не искам да ме убиват като уморен кон. Когато съм тръгнал по един път, съм свикнал да го вървя докрай, но не на всяка цена“, написа тогава Мосинов във фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама