Цветанов: Малко вероятно е да подкрепим Мая Манолова за омбудсман

18:12, 26 юли 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Малко вероятно е някой от колегите да подкрепи Мая Манолова за омбудсман”,  заяви председателят на групата на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов във Варна, цитиран от агенция „Фокус”.

По време на изслушването на Манолова от групата на ГЕРБ миналата седмица депутатите от управляващата паритя поискаха извинение от нея за т.нар. Констинбродска афера, което не получиха.  

Цветанов бе категоричен, че омбудсманът трябва да бъде обществения посредник в решаването на важните проблеми.

Той посочи, че това, което е било направено през миналата седмица е било да се проведат срещи с двамата кандидати за омбудсман – Мая Манолова и Константин Пенчев. Решението беше да се гласува по съвест.

„Мога да ви кажа, че атмосферата, която се създаде по време на това изслушване в нашата парламентарна група е такава, че е малка вероятността някой от колегите да подкрепи Мая Манолова”, посочи той.

По дучите му това е потвърждение на това, че няма абсолютно никакви договорки с други партии. „Партия ГЕРБ не участва, в каквито и да е договорки, а участва само в разговори, които са принципни, прозрачни и в никакъв случай не бихме влезли в такъв пазарлък, с която и да е политическа формация - да изберем подкрепата си за един човек, за да дадат подкрепата си за нещо, което смятам, че е задължение и трябва да бъде дълбоко осъзнато от всички парламентаристи”,категоричен бе Цветанов.

Той посочи, че всеки един от народните избраници ще гласува по съвест, но припомни събитията от 2013-а година, когато са се провеждали избори: „Тогава в деня за размисъл, за първи път в 25-годишната история беше опорочен изборният процес. Вие знаете, че в деня за размисъл беше анонсиран сигналът на Мая Манолова за Костинброд. Тогава бяха нарушени много от обществените интереси, а омбудсманът трябва да бъде обществения посредник в решаването на тези проблеми”.

Следващата седмица парламентът ще избере новия омбудсман. Гласуването обаче по закон е тайно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама