Даниел Митов: “Атака“ и БСП започват да дават едни и същи послания

18:43, 26 юли 15 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Атака“ и БСП започват да дават едни и същи послания. БСП отиде в носталгичен комунистически модул на поведение“. Това каза пред Канал 3 министърът на външните работи Даниел Митов. Коментарът му беше провокиран от въпроса за разполагането на военна техника от САЩ на територията на България. Срещу това се обявиха и БСП и „Атака“. Митов за пореден път обясни, че България не планира да атакува Русия и напомни, че споразумението със САЩ за разполагането на военна техника на територията на България е правната рамка, използвана за гаранция на изпълнението на решенията на НАТО. 

„Ние имаме 178 учения в България за тази година. Това е оповестено, а се получи истерия към едно планирано действие. “Атака“ и БСП започват да дават едни и същи послания. Дано не започнат да се държат по един и същи начин“, каза външният министър.

Даниел Митов не можа да отговори на въпроса на водещата за това как ще се представят Реформаторите на предстоящите местни избори в София. Той обаче заяви готовността им относно законността на изборния процес и провеждането му в чужбина.

„Законността на изборите – имаме готовността да изпълним всякакви решения, които засягат изборния процес в чужбина“, каза Митов.

На финала на разговора външният министър трябваше да обобщи свършеното от него от момента на встъпването му в длъжност. Митов обясни, че гласът на България вече се чува, за което свидетелства и посещението у нас на върховния представител на Европейския съюз по въпросите за външната политика и политиката на сигурността Федерика Могерини.

„Това, че Могерини беще тук, значи, че България има думата – за енергетиката, за миграцията. Възстановихме външнополитическата легитимност на страната. Това, което мога да добавя е, че ще пазя външнополитическата ориентация на България към ЕС и НАТО“, каза Даниел Митов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама