Константин Пенчев: Знаете какви екземпляри и чудеса има в съдебната система

19:06, 26 юли 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Целта на промените в Конституциат е да се изчисти съдебната система, а не да стане по-бърз процесът. Знаете какви екземпляри и чудеса има и на ръководни длъжности, и по върховете”, коментира омбудсманът Константин Пенчев през Канал 3.  

Той похвали политиците, че разбират факта, че реформата е неотменима. В трите ремонта на основния закон, в който е участвал, не е събирано подобно голямо мнозинство от 180 депутати.

Пенчев обяви, че изборът на омбудсман ще е в четвъртък следващата седмица. Той се похвали, че 11 пъти  е сезирал Конституционния съд, а общо 20 пъти върховните съдилища.

Като конкретен резултат от работата си посочи отмяната на необжалваемите глоби.

„42-то НС намали бюджета ми с 620 хил. лв. - очевидно съм бил неудобен за доста хора, мислеха, че ще ми извадят зъбите, но не успяха”, каза още Пенчев.

Пенчев повтори, че иска повече правочощи за обществения защитник по отношение на КС. Сега той може да се обърне към КС само по приети закони, но настоява да може да сезира и за решения на Народното събрание и да иска тълкуване на Конституцията.

През втория си мандат той щял да опита да обедини граждани и администрация. „Нагледахме се на протестиращи и контрапротестиращи”, обобщи омбудсманът.

Ако не бъде избран, обяви, че вече е на възраст и няма намерение да се самоубива. Имал енергия да работи там, където го искат. 

В края на предаването Пенчев подари на водещата Илиана Беновска книгата  „Неграмотното момиче, което можеше да смята”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама