Двама мъже са обгорени при взрив в Екзарх Антимово

19:13, 26 юли 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастен мъж и неговият син са сериозно обгорели при експлозия на бензинова бутилка в карнобатското село Екзарх Антимово днес следобед. От МБАЛ-Бургас, където са откарани пострадалите, съобщиха, че това са 72-годишен мъж, живеещ в „Меден рудник”, и 40-годишният му син. Изгарянията на първия заемат 50 % от тялото му в областта на торса, главата и ръцете. Синът му е с 18 % обгаряне в областта на ръцете.

На двамата е оказана първа помощ в Спешното отделение на бургаската болница, след което те са откарани с реаномобил към специализираната клиника по изгаряния във Варна.

Инцидентът е станал, когато мъжете са работили върху циментова плоча на покрива на своята вила. Те използвали бензинова горелка, с която са нагрявали материалите. Взривът е възникнал поради изпускане на клапана на бутилката, а жегата е възпламенила бензина. Възрастният мъж е бил обхванат моментално от пламъци, а синът му се е втурнал да го гаси, при което са обгорели ръцете му. На помощ им се притекъл техен съсед, който ги закарал в бургаската болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама