Калоян Паргов: Нужен е закон за София

19:34, 26 юли 15 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нужен е закон за София, защото градът вече се задъхва. Такова предложение даде председателят на градския съвет на БСП Калоян Паргов в студиото на Канал 3. Според него бъдещето на столицата е да стане мегаполис, както останалите големи градове по света. Това налага необходимостта от специален закон.

Другият събеседник в студиото, Светлин Танчев от Българския демократичен център заяви, че не може да даде прогноза за предстоящите местни избори. Танчев обясни, че идеята е формациите, които дадоха основата на коалицията Български демократичен център да се явят като един субект.

"В началото ние започнахме като коалиция от шест партии, но целта ни сега е не да се явим в коалиция, а субектите, които са в нея да се претопим и да излезем като една партия", каза Танчев.

Калоян Паргов коментира, че в момента се наблюдава едно завръщане сред българската нация към Русия.

„Ще ви цитирам едно изследване. Попитаха българите коя е държавата, която ще помогне за повишаването на благосъстоянието им. Повечето посочиха САЩ - 22%. Русия беше едва с 8%. 13 години по-късно си позволих да направя подобно изследване за София и страната. Процентът на Русия беше 24%“, обясни Паргов. Той каза и, че в момента Америка готви експанзия и заради това засилва добива на шистов газ. Единственият, който може да й противостои е Газпром.

Според Светлин Танчев подходът на САЩ е абсолютно прагматичен и не може да се очаква помощ от тяхна страна, докато политиката на Русия е малко по-различна. По отношение на Южен поток, той добави, че проектът донякъде е бил провален, защото българската държава не е провела прозрачно тръжните процедури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама