"Лудогорец" си припомни вкуса на победата след успех срещу "Черно море"

20:40, 26 юли 15 / Спорт 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лудогорец" сложи край на серията си без победа от началото на сезона, след като се наложи с 3:2 над "Черно море" във вълнуващ мач от втория кръг на А група, игран на стадион "Тича" във Варна, пише dnevnik.bg.

Головете за първия успех на шампионите под ръководството на Бруно Рибейро вкараха Марселиньо, Вандерсон и Стефан Станчев от дузпа, докато за "моряците" точни бяха Стенио дос Сантос и Матиас Курьор.

 

"Моряците", които също отпаднаха рано от европейските турнири, все още нямат успех в официален мач през сезона, след като в първия кръг направиха нулево равенство с "Пирин" (Благоевград).

Мачът започна с лек натиск на домакините, но "Лудогорец" бързо вдигна оборотите и започна да контролира мача, което с малки изключения продължи до края на първата част. Гостите откриха резултата още в шестата минута, когато точен бе Марселиньо. Светослав Дяков изведе бразилеца зад отбраната на домакините и за него нямаше проблем да преодолее вратаря Георги Китанов.

В следващите минути пропуски направиха Вирджил Мисиджан и Михаил Венков, а в 31-ата минута Марселиньо отново се бе озовал очи в очи с вратаря на домакините, но този път пропусна.

"Черно море" се опита да се върне в мача след почивката, но действията на тима не водеха до нищо опасно пред вратата на шампионите. Десет минути след подновяването на играта се случи първата спорна ситуация в срещата, при която Мисиджан се откъсваше сам срещу вратаря и бе съборен от Стефан Станчев.

Главният съдия Георги Йорданов прецени, че бранителят не заслужава да бъде изгонен и така си предизвика гнева на футболистите от "Лудогорец". Ситуацията завърши със сдърпване между двата тима, което доведе до два жълти картона.

 

В 63-ата минута гостите вкараха успокоителен втори гол, дошъл след страхотна атака, при която Марселиньо намери ефектно Сисиньо, а той напредна отдясно и поднесе топката на Вандерсон. Той нямаше никакви проблеми и вкара на опразнената врата за 2:0

В 75-ата минута "Черно море" върна интригата след изключително красив гол със странична ножица на Стенио.

В заключителните минути интересните ситуации се редуваха една след друга. В 88-ата минута Стефан Станчев си вкара автогол, след остро центриране на Вандерсон. Въпреки това, "моряците" не се отказаха да търсят гола и в крайна сметка Курьор успя да намали до 2:3, след като се възползва от неразбирателство между Георги Терзиев и Стоянов.

Това обаче не бе достатъчно и "орлите" се поздравиха с успеха, докато домакините все още нямат победа от началото на сезона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама