Неизвестни окрадоха плажната платформа за инвалиди във Варна

22:24, 26 юли 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестни крадци са разбили единствената в България Пътека за достъп до морето на хора с увреждания, която бе открита преди дни на плаж "Карантината" край варненския квартал Аспарухово. Задигната е най-важната част на съоръжението, фотоволтаичният панел, който осигурява енергията за задвижване на носещата конструкция по пътеката към водата. Без фотоволтаика съоръжението не може да работи и предназначението му на практика се обезсмисля.

Наглата кражба е станала в нощта срещу неделя. Престъплението дълбоко огорчи общността на хората с увреждания, обединени около създателите на уникалното съоръжение от фондация "Център за рехабилитация посредством хипотерапия, терапевтична езда и зоотерапия".

Ръководителят на проекта Пламен Климов сподели възмущението си от това как се посяга дори на помощта за тези хора. Още повече, че редица институции, сред които областната управа и общината, както и много варненци, лично се ангажираха с подкрепа за това съоръжение. Парите за довършването му бяха събирани лев по лев в последните месеци, като дори беше проведен благотворителен търг на картини за набавяне на последните средства. Всичко това сега е обезсмислено от криминалното деяние.

"Те не откраднаха фотоволтаика, откраднаха нашата вяра, че у нас могат да се случват и добри неща", сподели огорчението си Пламен Климов. Сега надеждата на хората с увреждания е в професионалнизма на полицаите от Четвърто РУП, които разследват наглото посегателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама