Михаил Мирчев: Безобразията в София трябва да намалеят

09:32, 28 юли 15 / Политика 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безобразията в София трябва да намалеят, каза кандидатът на БСП за столичен кмет социологът проф. Михаил Мирчев в ефира на БиТиВи в отговор на въпроса защо се е кандидатирал за този пост. Според него няма разработка за урбанизацията на планината Витоша, а главният архитект на града Петър Диков не се е постарал София да бъде желан град, каза в допълнение той.

В София предстоят непредвидими ситуации, като обрат във вота за избор на кмет, намекна професорът. „Много е динамична ситуацията, за да се правят в момента социологически проучвания“, отбеляза той, но въпреки това каза, че на първи тур може да има 110 хил. гласа за него, което от действителните гласове е 23- 25 процента.

"3% вероятност е непобедимата Йорданка Фандъкова да бъде победена“, каза Мирчев за конкурента си, като отбеляза, че проблемът в София е номинацията на ГЕРБ и настоящия кмет Йорданка Фандъкова.

Срещу Фандъкова не стои нищо, но зад нея има "една огромна пропагандна машина", но числата в решаващите гласове за местен вот ще се променят, е сигурен кандидатът от БСП. За него Вили Лилков, който е предложен от Реформаторския блок, не е претендент.

Здравеопазването и детските градини в София са първите неща, с които ще се захване, ако стане кмет. Той попита дали искаме София, каквато се строи, като каза, че не става дума за даване на обещания. Други от приоритетите му са "да се вдигне килима и да видим какво се крие под него", защото много се строи, но не се знае къде всъщност отиват парите.

Мирчев каза, че цените за инфраструктура в България са 3-4 пъти по-високи от тези в чужбина. Да се оправи общият устройствен план на града, също е част от първите неща, които ще задейства. Трябва да се види и какъв е бюджетът на София с разчетите му, защото "в някои пера имаме 20 % използване на парите, в други – 60 %", каза Мирчев.

Слоганът на кампанията е "Новото лице на София - за софиянци", отбеляза професорът. Той смята, че неговата кампания ще е успешна. "Винаги съм бил обективен, не е нужно да бъда безпристрастен", каза Мирчев. Относно работата на българските социолози, той изрази мнение, че е трагична.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама