Затварят цялото кръстовище на площад "Руски паметник"

11:20, 28 юли 15 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От утре се спира цялото движение през площад "Руски паметник" за 20 дни до приключване на ремонта в участъка, каза заместник-кметът на София Любомир Христов по време на проверка на ремонтните дейности там, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Затварянето на кръстовището се налага заради започващите масирани дейности по пътната част. Остава възможността за преминаване на автомобили на пожарната безопасност и бърза помощ, както и обслужването на УМБАЛСМ "Пирогов". Алтернативите за обходните маршрути са през бул. "Пенчо Славейков", бул. "Прага" и бул. "Христо Ботев".

Трамвай № 5 е заместен с автобус, който ще се движи по бул. „Цар Борис III “ и оттам ще се прави връзката с бул. "Пенчо Славейков", бул. "Прага", бул. „Христо Ботев“, по бул. „Александър Стамболийски“, пред Съдебната палата и обратно по ул. „Алабин“ с връзка към кв. „Княжево“. Трамваят ще бъде пуснат до средата на август, каза Христов, въпреки че работата ще продължи по пътната част и движението ще бъде затворено за автомобили.

До момента е изпълнен около 45 процента от ремонта на обекта. Подземната инфраструктура в голяма част е готова. Смяната на канализацията и водопровода приключва днес, каза Христов.

Конструкцията на пътя се изгражда наново, като почти един метър в цялостност се отнема от калта, която е там, засипва се с кална маса, уплътнява се и се правят съответните замервания за товароносимост. След това се полагат и пътните настилки.

В края на месец август трябва да приключат всички пътни работи по проекта, съобщи заместник-кметът.

По рано през деня кметът Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонта на бул. „Цариградско шосе“, където се работи в участъка от моста „Яворов“ до ул. „Александър Жендов“ и връзките към бул. „Цариградско шосе“. Тя инспектира и разширението на бул. „Александър Малинов“, което трябва да е готово до 10 август, като след това участъкът ще бъде озеленен.

Подходът при алея „Яворов“ към бул. „Цариградско шосе“ ще остане затворен до 9 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама