Енергетиците отново блокираха Дунав мост, ще протестират и в София

11:50, 28 юли 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на "Топлофикация Русе" ЕАД организираха за втори пореден ден шествие от предприятието до кръговото кръстовище в района на ГКПП Дунав мост, където движението бе блокирано за кратко.

Те отново се обявиха срещу задължителната ежемесечна вноска от производителите на електрическа енергия в размер на 5 % от приходите от продажба във фонд за компенсиране финансовия дефицит на НЕК, която се очаква да се въведе със Законопроект за изменение и допълнение на закона за енергетиката.

Въпреки заявката за липса на политизация на протеста, редом до синдикалните лидери застана и общинският лидер на БСП и кандидат за кмет на "червените" Божидар Йотов.

Още от утре, 29 юли, започва организацията за протести пред Министерството на енергетиката, заяви Любомир Керимов, който е председател на инициативния комитет за провеждане на протест към "Топлофикация Русе".

"Искаме да покажем на хората, които са приели точи несправедлив закон и поправките към него, че ние няма да спрем дотук. Ще задействаме искания до кмета на София Йорданка Фандъкова за протести пред Министерството на енергетиката до пълната отмяна или мораториум върху промените в закона, целящи вземания на 5% от продадената електроенергия. Започваме организацията за протест в София още в сряда. Ние ще отделим 30-40 човека, очакваме подкрепа от всички централи, дори и от "Топлофикация София". Това е несправедливо", каза още Керимов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама