Меглена Кунева: Борбата с корупцията и съдебната реформа са двете страни на една и съща момента

12:08, 28 юли 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без ефективна и независима съдебна система, няма как да има ефективна борба с корупцията, каза вицепремиерът и председателят на Движение „България за гражданите“ (ДБГ) Меглена Кунева по врем на кръгла маса по антикорупция. Тя допълни, че без добри антикорупционни политики, няма как да има добра съдебна система.

Прилагането на законодателството по един и същи начин, независимо за кои хора се отнася, ще даде основание да се вярва на управлението, отбеляза Кунева.

„Борбата с корупцията и съдебната реформа са двете страни на една и съща момента“, каза тя.

Лидерът на ДБГ е категоричен, че в борбата с корупцията властите нямат право да отлагат и да се оправдават, като тези две неща трябва да бъдат забравени в политичеките решения.

Тази седмица се очаква парламентът да гласува на първо четене Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, които заемат висши публични длъжности. Кунева сподели, че се е срещнала с всички парламентарни групи, без Атака, но очаква да разговаря с тях днес и призова депутатите да подкрепят закона.

Според нея законът ще разчисти недоверието в политическата система. Той трябва да бъде подкрепен с мерки в областта на обществените поръчки и електронното управление, а не само с мерки срещу корупцията, каза вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама