Силно шуменско участие на Лудогорския полумаратон и колоездене

12:09, 28 юли 15 / Спорт 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменци се представиха много силно на Лудогорския полумаратон и колоездене, съобщават от организаторите клуб „Зелена стъпка”.

Състезанието бе в дисциплините – планинско колоездене, бягане на дълго разстояние и дуатлон се проведе в неделя в местността Пчелина край Разград. Очаквано в 40-километровата надпревара в женското колоездене републиканската шампионка Анелия Карагьозян нямаше конкуренция и спря хронометрите на 2:07:22 часа, изпреварвайки с над 16 минути съотборничката си от клуб Илчов баир Ирена Стефанова и румънката Даниела Негулеску.

В дисциплината дуатлон, включваща 21км колоездене по горски пътеки и бягане от 12 км първа завърши Боряна Йорданова от Шумен с време 2:32:58. Любопитно е, че Боряна спечели през май и уникалния пясъчен полумаратон Камчийски пясъци, организиран отново от клуб Зелена стъпка. На второ и трето място завършиха две варненки – Десислава Цветанова шампионка на 21км бягане от миналогодишното издание на Лудогорския полумаратон и Евелина Златанова-Казакова.

Калоян Чанев от Казанлък пък донесе златен медал (в случая – дървен, тъй като всички участници в състезанието получиха екологични дървени медали – б.а.) за шуменския клуб Илчов баир в дисциплината 21км колоездене с време 1:04:07, а съотборникът му Захари Николов е трети, втори е Валентин Василев, представител на разградския клуб Буйна гора.

Изобщо шуменската група се представи на ниво в почти всички дисциплини. Въпреки че проявата има състезателен характер, по-важното бе състезателите да си изкарат добре и да се подвижат сред природата. Затова и публиката бурна аплодира последните завършили състезанието – трима колоездачи от Шумен, които не скриха, че са дошли, за да се разходят и да прекарат един хубав неделен ден в гората.

Организаторите бяха помислили и за най-малките. Беше обособено специално детско трасе от два километра за бягане по пътеки с цел да се запали искрата за активния начин на живот сред малчуганите. Най-малкият участник бе на 4 години, а най-възрастния – на 63.

От клуб Зелена стъпка споделиха, че се опитват да налагат формата на семейно събитие – независимо дали цялото семейство спортува, е хубаво да дойдете заедно. Вечерта преди нашите състезания има лагерен огън и палатков лагер – а след събитието много участници потърсиха спасение от жегата на плажа на язовир Пчелина. Тези допълнителни атракции обясняват защо броят на участниците нарасна двойно в сравнение с 2014 и вероятно възходящата традиция ще продължи и догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама