Пострадала при катастрофа пловдивчанка прохожда отново

12:27, 28 юли 15 / Любопитно 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Мария вече прави по няколко стъпки на ден", съобщи бащата на пострадалата при тежка катастрофа Мария Древенлиева – Васко.

29-годишната пловдивчанка бе ранена при инцидент в район "Южен" през март т.г. При катастрофата Мария чупи 5-и и 6-и шиен прешлен. Няколко часа след инцидента лекарите от УМБАЛ "Св. Георги" правят животоспасяваща операция на момичето и й поставят импланти на гръбначния стълб на стойност 8000 лв.

Сумата обаче е прекалено голяма и семейството на 29-годишната пловдивчанка подписва декларация, че ще изплати парите на УМБАЛ "Св. Георги" в 14-дневен срок, но от март до момента не успява да я събере.

Председателят на фондация "Сан Марко М" Миглена Трайкова за пореден път приема присърце съдбата на младото момиче и се заема с кампанията по набиране на средства за изплащане на имплантите и лечението на девойката.

"Направихме два базара, на които събрахме 4000 лв., но остават още толкова. Освен това Мария е в процес на възстановяване и всекидневни рехабилитации. Всичко това струва пари", сподели Миглена.

"Искам да изкажа своята благодарност към един човек - Александър Арабаджиев. Само той дари 2500 лв. Благодаря и на фирмите, които дадоха козметика и обувки, за базара", каза още тя.

Семейството на Мария изнемогва финансово. Майката е съкратена от работа, а бащата получава минимално заплащане. Поради откази от банки за теглене на кредит, хората се обръщат към фондацията, за да успеят да изправят на крака своето дете.

Мария вече прави по 3-4 крачки, но като цяло все още е прикована към леглото.

Дарителската сметка, на която може да помогнете за лечението на Мария е:

BIC CODE: BUINBGSF

IBAN: BG65BUIN95611000455399

Мария Васева Древенлиева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама