Почина детето попарено с вряла вода

14:18, 28 юли 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двегодишното момченце, което се изгори с вряла вода вчера, е починало в Клиниката по изгаряния, съобщиха от  УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Детето бе закарано  там снощи с 60% изгаряния. „ Детенцето е било с шоково изгаряне, несъвместимо с живота. Имало е и тежки допълнителни усложнения на белодробните пътища”, казаха от Клиниката. Екипите са направили всичко възможно, за да го спасят , но изгарянията са били изключително тежки.

Трагедията станала около 20 часа вчера в дома на ромско семейство в павелбанското село Скобелево. От полицията съобщиха, че в 20.30 часа в Районното управление в Казанлък е получен сигнал от Центъра за спешна помощ за прието дете с изгаряния. Пред дошлите на място служители на реда  18-годишната  майка разказала, че инцидентът станал половин час по-рано в къщата им.  Детето е излязло от стаята в коридора. Там обаче имало електрическа печка, а върху нея тенджера с вряща вода. Не е ясно как детето е съборило тенджерата, но горещата вода го обляла цялото.

Докторите в Спешния център прегледали момченцето и установили 60 % изгаряния по телцето му. Веднага детето било транспортирано е за лечение в "Клиника по изгаряния" в Пловдив, където е починало днес сутринта.

По случая е образувано досъдебно производство.

«Извършен е оглед на мястото. Става дума за неприятен нещастен случай», казаха от полицията. 

Според хора от селото семейството е читаво, имали още едно дете.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама