Стартира проверка на доходите и имотите на ромите от Гърмен

14:33, 28 юли 15 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъдат проверени имотите и доходите на ромските семейства, които живеят в квартал "Кремиковци" край Гърмен. Това решиха на вчерашното си заседание местните парламентаристи.

Областният управител Бисер Михайлов заяви, че ще бъде проверено какви имоти притежават жителите на квартала в населеното място и извън него. От проверката ще стане ясно и какви доходи получават семейства и дали притежават коли, а също така и какви социални помощи получават.

"Искаме да им предложим общински или държавен имот", обясни Михайлов и допълни, че някои от по-стабилните финансово жители на "Кремиковци" са изявили желание да си построят нови законни жилища. 124-те незаконни постройки няма как да бъдат узаконени. Затова ще бъдат съборени, уточни губернаторът на Пиринско.

Общинските съветници отново не решиха къде ще бъдат настанени останалите без дом роми. Те не приеха предложението на кмета Минка Капитанова за целта да се използват сградите на здравните служби в Горно Дряново и Гърмен. Мотивът им е, че там няма достатъчно място за всички, които ще живеят там. Сега надеждата на общинският управник е да се намерят хора, които да дадат етаж от дома си за безвъзмездно ползване. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама