Платени съоръжения завземат свободната зона на варненски плаж

15:26, 28 юли 15 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свободната зона на един от плажовете в курорта "Св. св. Константин и Елена” това лято е много по-малка от предвидената по закон. На летовниците, избрали да отдъхнат и съберат тен именно в плажната зона под почивната станция на МВР, се налага буквално да издирват място, където да сложат своите плажни принадлежности.

В пространството, където миналото лято хората можеха да сложат хавлията си безплатно, в момента са наредени шезлонги и чадъри, които стигат почти до морето, установи плажният екип на Topnovini.bg.

След началото на летния сезон платената зона е завзела голяма част от свободното пространство на плажната ивица. Сянката струва на посетителите 10 лева на цял ден, като е измислена и бонус система за облекчение на плажуващите. Те плащат за чадър плюс шезлонг 15 лева, а за 18 лева взимат допълнително още един плажен стол. Не липсват и екстри, една от които е кресло мешок. Стойността му е 8 лева за цял ден.

Цените в заведенията по морския бряг в курорта не се различават много от тези в капанчетата по варненските плажове. Около 2,50 лева средно върви бутилка бира. Цената на традиционно вървящите с най-масовата алкохолна напитка картофи и цаца е около 3,50 лева. Така излиза, че порция пържена трицона и бира струват колкото дневната такса за кресло мешок.

Порция миди или сафрид върви около 5 лева. С два лева по-скъп е чернокопът. Цената на чаша кафе варира от 1,30 лева до 2 лева, в зависимост от категорията на заведението. Същото важи и за минералната вода и останалите безалкохолни напитки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама