Протест срещу престъпленията от омраза се провежда тази вечер в Борисовата градина

17:21, 28 юли 15 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест срещу безнаказаността и апатията към престъпленията от омраза ще се проведе тази вечер в Борисовата градина. Събитието, организирано във Facebook, ще започне от 19 часа пред езерото „Ариана“. 

Гражданите, които ще се включат в шествието за солидарност с всички жертви на неонацисткия терор в България, ще се обявят срещу системното манипулиране на разследващите дейности, при случаи на насилствени прояви извършени от неонацисти; срещу зачестилите прояви на насилие, провокирани от чисто дискриминационни подбуди; нуждата от актуализиране на забранените организации и техните символи, проповядващи омраза.

Мястото е избрано, защото, според организаторите, Борисовата градина е „арена на много минали и още зачестяващи инциденти“, имайки предвид скорошното убийство на ученик и побоя над възрастен мъж, защото внучето му приличало на ромче.

"Това са хора, които по никакъв начин не са провокирали агресия от страна на нападателите си, но крайният резултат от срещите с тях са свирепи побоища, както и трайни емоционални последици за невръстните деца", обясняват организаторите на протеста във връзка със зачестилите случаи на престъпления от омраза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама