Плевнелиев: Парламентът не отчете волята на народа

17:30, 28 юли 15 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев счита, че днешното решение на Народното събрание не отчита в пълна степен заявената воля на българския народ да определи правилата, по които избира своите представители. “Повече от половин милион български граждани застанаха зад необходимостта от провеждане на референдум по три въпроса от съществено значение не само за изборния процес, а и за демократичното развитие на страната”, казва той в позиция, разпространена от “Дондуков” 2 във връзка с решението на Народното събрание да отхвърли два от предложените въпроси  - за задължителното и мажоритарното гласуване.

“Конституцията ясно определя ролята и отговорностите на всеки, за да работи пряката демокрация. Крайното решение е на Народното събрание и всяка една от политическите сили, представени в него, носи политическа отговорност за своите действия”, пише още президентът.

Държавният глава вярва, че на предстоящия референдум българските граждани ще покажат чрез своята активност, че тяхното мнение е важно и че те искат да бъдат активен участник във вземането на важните за страната решения.

Той благодари на всички народни представители, които с вота си подкрепиха идеята да бъде чут гласът на народа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама