Решават дали ще удължат концесията на „Титан БКС” - Шумен на общинската сесия

17:35, 28 юли 15 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докладната записка за удължаване на концесията на фирмата, отговарящата за сметопочистването в Шумен, „Титан БКС” ще бъде разглеждана на сесия на местния парламент. Това стана ясно на заседание на бюджетна комисия.

Първоначално съветниците отказваха да разгледат докладната, която включва и предложение за създаване на общинско предприятие за чистота, с мотива, че сегашният общински съвет няма как да разглежда такова предложение само няколко месеца преди края на мандата си.

Шефът на „Титан БКС” Христо Николов, които е и общински съветник, участващ в бюджетна комисия, помоли съветниците да разгледат точката, касаеща удължаването на концесията на сметосъбиращата фирма с мотива, че се нуждае от отговор, независимо дали приемат или отхвърлят предложението им, за да може фирмата да направи бъдещ бизнес план. „За нас работят 130 души. Трябва да имаме яснота за съдбата на тази фирма и на тези 130 семейства”, каза той и предложи на общинските съветници да разгледат предложението като лоялни партньори.

Зам.-кметът Иван Йонков каза, че е очаквал докладната да се разгледа. Той заяви, че проучването за създаване на общинско предприятие по чистота е било възложено от общинския съвет, а сега излиза, че той не иска да го разглежда.

Председателят на бюджетна комисия Христо Дечев отговори, че има законова пречка за създаване на такова предприятие и няма защо да се разглежда докладната, предвид, че няма как към момента да се осъществи предложеното в нея.

Спорът дали да се разглежда докладната в комисията се изостри, а Сюлейман Бакиев обърна внимание, че ако не се поднови концесията за сметосъбиране има възможност общината да остане без фирма, която да извършва услугата. „Ще останем с боклук по улиците”, каза той.

В крайна сметка се взе решение да се гласуват две от предложенията към докладната. Едното включваше удължаване на концесионния договор на „Титан БКС” с Общината, а другото – отказ на предложението на сметосъбиращата фирма.

За удължаване на концесията гласува единствено Николай Николов, докато отхвърлянето на предложението подкрепи само Христо Дечев. Останалите съветници гласуваха „въздържал се” и така докладната ще бъде предложена за разглеждане в зала на предстоящата сесия в четвъртък

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама