Кубрат търси предложения от жителите си за изготвяне на екологичните програми на общината

10:31, 29 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Кубрат започна разработването на Програма за опазване на околната среда и Програма за управление на отпадъците за периода 2015-2020 година. В тази връзка общинската администрация призовава заинтересованите страни да представят предложенията си за изготвяне на екологичните програми.

От местната управа заявяват, че участието на заинтересованите страни от началото на разработването на документите е изключително важно както за събирането на данни, така и за оценка на мерките, които вече се прилагат.

Участниците в консултациите ще бъдат основният ресурс в последващите фази на разработване на програмите, а тяхното непрекъснато участие ще гарантира, че разработените програмни документи ще бъдат уместни, полезни и постижими, посочват още от кметството.

На сайта на общината е качена анкетна карта за проучване на настоящото състояние на околната среда, както и визията, целите и приоритетите в развитието на община Кубрат в областта на опазване на околната среда и управлението на отпадъците до 2020 година.

Попълнените карти, мнения и предложения физическите и юридически лица могат да депозират на място в информационния център на общината, с писма, по факс или на електронната поща на местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама