МВР ще осигурява униформи, когато има пари

10:36, 29 юли 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР ще предоставя униформи само при наличие на финансов ресурс. Това става ясно от проект на наредба, публикувана на сайта на ведомството, съобщават от полицейския синдикат. Темата беше част от преговорите между протестиращите полицаи и ръководството на сектора, които обаче не постигнаха особен успех.

В наредбата е предвидено: При невъзможност да бъде изпълнена заявката за лично вещево доволствие на служителите за календарната година, същото се осигурява на по-късен етап при наличие на финансов ресурс.

В преходните и заключителни разпоредби пък е записано, че тези, които не са получили облеклото си за 2011, 2012 , 2013 и 2014 г. това ще стане до 31 декември 2016 г.

В проекта е записано, че служебното облекло се носи закопчано, а фуражката, шапката или пилотката - наложена върху главата. Полице на жените полицаи вече ще са под коляното, досега се допускаше те да са два пръста над него, предвижда още наредбата. Във всяка служба ще има комисия от 7 души, която ще контролира дали униформените носят правилно и поддържат в добро състояние облеклата си. Забранено е служителите да продават или преотстъпват униформите си.

Протестиращите служители в сектор „Сигурност“ са възмутени и от друга наредба, която предлагат от МВР. В нея се предвижда пожарникарите в екипите да бъдат поне по трима. Това обаче влиза в сила от 1 август 2017 г.

„Това не е грижа. Не е реформа. Не е политика. Това е гавра с живота и достойнството на всички граждани на България“, обобщават от СФСМВР.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама