ГС "Св. Георги Победоносец" иска временно спиране на работата по водния цикъл на Сливен

11:49, 29 юли 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временно прекратяване на работата по водния цикъл със съпътстващите спирания на водата в най-големите горещини иска ГС "Свети Георги Победоносец".

Гражданското сдружение излезе с писмо до медиите, в което се казва:

Повече от половин година градът ни е подложен на отдавна забравен начин на съществуване – моделът на подаване на режимно водоподаване.След многото прехвърляне на отговорността, за създалата се нетърпима обстановка, за обикновеният гражданин не става ясно кой е прекия виновник и към кого да насочат оправдания си гняв.

Ясно е, че в града ни текат строително-монтажни работи от страна на изпълнителя на „Интегриран проект за воден цикъл на град Сливен". Множеството аварии са индикатор за недобре свършена работа.

„Водоснабдяване и канализация – Сливен"ООД се превърна в обществен защитник на изпълнителя по проекта, като ежедневно се извинява на своите потребители за причинените неудобства.

Достатъчно ли е това обаче, да разхлади нагорещените от емоции и рекордни температури страсти?Факт е, че предстоят най-горещите дни от годината. Факт е, и че срокът за изпълнение на проекта е удължен до края на годината. Факт е, че водата се спира ежедневно и е заявено, че в този най-горещ месец ще бъде спирана за продължителни периоди от време??? А гражданите не знаят от кого да потърсят помощ.

Каква е ролята на кмета на общината: Кметът на общината е възложител на обществената поръчка за изпълнението на „Интегриран проект за воден цикъл на град Сливен". Като такъв той има съответните лостове и механизми за оказване на въздействие спрямо изпълнителя. В тази посока кметът задължително трябва да предприеме съответните ходове, в интерес на гражданите на общината, защото е положил клетва при встъпването с в длъжност, че във всички свои действия ще се ръководи от интересите на гражданите и че ще работи за тяхното благоденствие.

Рекордните температури определено следва да се приемат като изключителни обстоятелства, спрямо които следва да се предприемат адекватни и отговорни действия. Хората в момента имат повече от всякого нужда от вода, за да се справят с тежката ситуация. В много от общините в страната, общинската администрация е предприела адекватни мерки в полза на гражданите: осигурява се безплатна вода; обособяват се климатизирани зони; медицинско обслужване и др.

Какво предприе местната общинска администрация за справяне с нечовешката жега навън. Нищо?!? А това не отговаря по поетите обществени ангажименти.

В тази връзка препоръчваме на кмета на общината, да договори с фирмата изпълнител на водния цикъл, временно спиране на строително-монтажните работи, с цел осигуряване на непрекъснато водоподаване към населението. Считаме, че с оглед на удължения срок за изпълнение на проекта, такова временно спиране няма да окаже неблагоприятно въздействия върху крайния резултат.

При несъобразяване с извънредната ситуация на рекордна жега и липса на вода, от Сдружение"Свети Георги Победоносец"заявяваме готовност да преминем към протестни действия, чрез блокиране на строителните обекти и бази на изпълнителя.Във векът на високите технологии, поставянето на гражданите на общината в първобитни условия за съществуване е престъпно бездействие, което трябва да бъде преустановено.Помнете в какво сте се клели! Всяка клетва е свещена!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама