Проектантите на обновения площад на Плевен със сериозни забележки към изпълнението

11:57, 29 юли 15 / Политика 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъдат изслушани на утрешната сесия на Общинския съвет на Плевен са поискали чрез писмо до старейшините от различните групи в местния парламент арх. Красимир Попов и ланд. арх. Лидия Христова.

Те са авторите на проекта „Обновяване и модернизация на градската среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона в град Плевен“, по който бе извършен мащабния ремонт на площад „Възраждане“ и големия фонтан. Вложените средства бяха по европейска програма и възлязоха на около 5 млн. лв.

Двамата проектанти имат сериозни забележки към изпълнението на обекта, които са посочили в становище и до кмета на Община Плевен. Писмото до общинските съветници представи днес на брифинг председателят на Общинския съвет на БСП в Плевен Цветко Цветков.

В писмото архитектите посочват, че „Желанието за исканата трибуна е определно от изкривената, неточна и невярна информация, която кметът предоставя на Общинския съвет и медиите, както и с неизпълнени и незавършени задължения и ангажименти на ръководството на Община Плевен по проект с голяма обществена значимост. Лошата практика на Община Плевен към обществените поръчки, завладяла целия сектор проектиране и сроителство, е приложена към проекта в пълния размер“.

В своето становище до кмета за забележките относно изпълнението на проекта архитектите посочват констатирани неизпълнени, неправилно изпълнени и недопустими строително-монтажни работи. Сред тях са например, че при връзките /ел. и ВиК/ на проводите към басейна на фонтата има течове, част от стълбовете за осветление в зелените площи са грешно трасирани – някои фрапантно, поливната система в зелените площи не е довършена и е изпълнена със сериозни грешки, не е осигурена навсякъде връзка на бордюра с основното легло, засаждането на дърветата не е прието от проектанта, част от мраморните елементи на фонатана не са демонтирани и са „включени“ по недопустим начин в хидроизолацията, има значителен обем неизпълнени работи по част „парксоутрсоийство“ и т.н.

От БСП са на мнение, че проектантите да бъдат изслушани на утрешната сесия. Още по-добре е да бъде свикана извънредна сесия, която да се проведе в по-голяма зала, за да може да присъстват повече плевенчани, коментира Цветко Цветков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама