Мосинов: Очаквам НФСБ да ме подкрепи на евентуален балотаж

14:59, 29 юли 15 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидат-кметът и общински съветник от БСП Евгений Мосинов изрази силна увереност, че „патриотите“ от НФСБ ще застанат зад него на евентуален балотаж на предстоящите местни избори. Попитан от Topnovini.bg какво го кара да бъде толкова сигурен предвид факта, че местният лидер на НФСБ Ангел Божидаров категорично обяви решението на партията да не подкрепи човек на БСП, Мосинов отговори с шеговит тон: „Харесвам чувството за хумор на Ангел Божидаров. Понякога то му изиграва и лоша шега. Ангел е мой приятел, защото харесвам хора, които умеят и да се самоиронизират. Не очаквам да ме подкрепят на първия тур, но на втория очаквам да са с мен и зад мен“. Мосинов обаче допълни, че според него Фронта вече изтърва влака за кметска битка в Бургас.

Въпреки непоколебимото си убеждение, че ще стигне до втори тур наесен, Мосинов сподели, че не би желал да се изправя единствено срещу Димитър Николов. Той не скри учудването си от това, че Реформаторският блок все още няма фигура, която да се бори за кметското място в Бургас. В този смисъл кандидатът на левицата показа симпатии към към Живко Табаков, който бе издигнат от коалиционните партньори на Реформаторите - ДБГ преди няколко седмици. По думите на Мосинов обаче той няма как да бъде сериозна конкуренция на него и Николов.

Мосинов даде ясно да се разбере, че поставянето му трети в листата на БСП за общински съветници изобщо не му тежи. „Не съм притеснен, че съм поставен като номер 3 в листата на общинските съветници. Считам, че в момента съм най-разпознаваемото лице на социалистите в Бургас и с преференция ще бъда в Общински съвет".

По думите му настоящият кмет Димитър Николов не веднъж се влушвал в съветите му по отношение на правилното управление на град Бургас. Дори взаимствал идеята изграждането на подземната улица до "Гъбката" да стане чрез допитване до бургазлии. Преди време БСП подходили по същия начин, само че със „синята зона“ край Морската градина.  

Кандидатът на Столетницата разкри в аванс, че ако бъде избран за градоначалник едно от първите неща, които ще направи е към всеки квартал да има кмет, а не административен работник, както е през последните няколко години. Това можело да се реши обаче единствено на Общински съвет, тъй като Бургас е с население под 300 хил. души и това изключва възможността от т.нар „райониране“. Иначе щял да продължи да работи в насока усвояване на европейски средства, което призна като успешна политика на ГЕРБ досега. С едно условие обаче -  администрацията да заработи по-добре.

Днес Мосинов не скри разочарованието си от факта, че Общинската сесия, предвидена за 8-ми август ще бъде изместена на 11-ти септември. В това той съзря опити да бъде заглушен гласът на опозицията вероятно заради престоящия вот наесен. Той обаче не изключи възможността съветници просто да са решили да поплажуват, както и това администрацията да не е успяла да подготви достатъчно докладни. Адвокатът каза, че е решен да изведе своите съпартийци на площада, за да изразят позицията си, в случай, че няма сесия.

„На последното заседание голяма част от групата на ГЕРБ решиха да си тръгнат. По този начин не бяха приети 4-5 важни точки. Може би някои от колегите са сърдити, че няма да бъдат в новия състав на Общинския съвет, други пък може да са се поуспокоили. Така или иначе докладните не бяха приети. Аз съм си изкарал и разпечатката от гласуването след 14:00 часа на последната сесия, където смея да твърдя, че гласуваха хора, които физически не присъстваха в залата. Една дама, която се смята за едно от остриетата на ГЕРБ, всъщност гласуваше по данни от компютърната разпечатка, но иначе не беше там. Питам аз така ли ще я караме...“ завърши пресконференцията си днес Евгений Мосинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама