Делото срещу Владимира Янева тръгва в края на септември

15:01, 29 юли 15 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу бившия шеф на Софийски градски съд Владимира Янева беше насрочено за 29 септември, съобщиха от прокуратурата. Съдия Иван Коев, който води делото „Червеи“ обяви, че за тогава е предвидено предварително изслушване на Янева и другия обвиняем – Тодор Костадинов.

Коев е оставил без уважение искането за отвод, направено от прокуратурата. Делото ще бъде гледано при закрити врата.

Иван Коев е третият съдия, избран по делото "Червеи" срещу Владимира Янева със системата за случайно разпределение. След първите два избора последваха и два отвода от страна на съдиите Петя Крънчева и Виолета Магдалинчева.

На 9 юли Софийската градска прокуратура (СГП) предаде на съд Владимира Янева и Тодор Костадинов. Според обвинителния акт бившият председател на СГС е извършила престъпление по служба, а Костадинов документно престъпление и компютърно престъпление.

Владимира Янева е обвинена за това, че в периода от 12.09.2013 г. до 25.03.2014 г., като съдия и председател на СГС, два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила специални разузнавателни средства в нарушение на Закона за СРС.

Тодор Костадинов е обвинен и за това, че от служебен компютър е използвал компютърни данни, като се включил в домейна на МВР и с паролата на системния администратор влезнал в тези данни в компютърна система - "Интегрирана регионална полицейска система – Шумен". Той направил справка по ЕГН на човек, без разрешение от Началника на отдел "Информационни системи – Дирекция "КИС"-МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама