Депутатите, които се отметнаха за референдума

16:23, 29 юли 15 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изненадващо вчера въпросът, предложен от президента, за провеждане на референдум за задължителното гласуване не мина в Народното събрание и отпадна. По-любопитното бе, че на първо гласуване той бе приет. Но след последващото прегласуване, поискано от депутата от БСП Филип Попов, от залата “изчезнаха” 10 гласа на ГЕРБ, 5 на Реформаторския блок и 2 на “Патриотичния фронт”. Което наклони везните и въпросът бе отхвърлен.

Според справката това са депутатите, които “изчезнаха” от залата за има-няма 10 секунди. Тази сутрин народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова се оправда, че пултовете изведнъж спрели да работят. В такива случаи обаче избраникът подава сигнал с ръка и квесторите помагат - като в крайна сметка гласът се зачита.

Анна Александрова, ГЕРБ

Антони Тренчев, РБ

Валентин Николов, ГЕРБ

Валентин Радев, ГЕРБ

Валентин Павлов, РБ

Джема Грозданова, ГЕРБ

Дончо Баксанов, ГЕРБ

Емил Симеонов, ПФ

Иван Иванов, РБ

Кирил Калфин, ГЕРБ

Милена Дамянова, ГЕРБ

Настимир Ананиев, РБ

Нели Петрова, ГЕРБ

Полина Карастоянова, ПФ

Румен Христов, РБ

Руслан Тошев, ГЕРБ

Снежана Дукова, ГЕРБ

От ГЕРБ обвиниха реформаторите, че са бламирали държавния глава, но от справката става ясно, че именно от партията на Бойко Борисов имат по-голяма вина.

Любопитното е, че на първо четене и социалистката Мая Манолова е подкрепила въпроса на президента, но при прегласуването се е “поправила”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама