Русенци с достойно представяне на Европейското по 3х3

17:29, 29 юли 15 / Спорт 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболният отбор 3х3 на Русенския университет записа достойно участие в Европейското студентско първенство в Крагуевац, Сърбия, което се проведе между 23 и 27 юли, съобщиха от висшето учебно заведение.

В надпреварата са се включили 12 мъжки и 10 женски отбора, разпределени в две групи. В състезанието при мъжете тимът на Русенския университет е мерил сили с представители на Хърватска, Румъния, Израел и два университетски отбора от Сърбия. След оспорвани битки в групата представителният отбор на Русенския университет не е успял да събере достатъчно точки, за да се класира в следващата фаза на турнира.

Димитър Янчев е бил капитан на тима, а заедно с него в битките под коша са се включили Андреан Атанасов, Николай Златков и Християн Великов. Травма е попречила на Георги Минков да се включи в игра, но за сметка на това той е помагал активно на своите съотборници със съвети и напътствия извън терена.

В индивидуалните турнири Димитър Янчев и Християн Великов са били сред най-добрите в стрелбата от 3-те точки и в забивките. В отделните дисциплини всеки от тях е стигнал до финала и се е класирал сред първите четирима състезатели в шампионата.

След завръщането си в Русе отборът продължава с тренировките и се подготвя за следващите състезания от спортния календар, споделиха от русенската алма матер.

Припомняме, че през 2012 година отборът по баскетбол 3х3 на Русенския университет се включи в първото Държавно студентско първенство и спечели златните медали. Класирането даде възможност тимът да представи България на Световния шампионат, който се проведе в Крагуевац. Тогава русенските студенти стигнаха до четвъртфинала. Същата година отборът завоюва и първото място на Лятната универсиада в Албена.

Успехите продължиха и през 2013 г., когато златните медали от Лятната универсиада отново бяха спечелени от Русенския университет. През 2014 година отборът спечели първо място на Държавното първенство и второ място на Лятната универсиада. Тази година русенските студенти станаха вицешампиони на България и взеха квота за Европейското първенство.

Академичното ръководство на Русенския университет заяви, че дава възможност на студентите да развият таланта и потенциала си, като ги подкрепя не само в процеса на обучение, но и в извънаудиторните активности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама