Кметицата на Вълчи дол е огорчена от сваленото й политическо доверие

17:40, 29 юли 15 / Политика 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социологическо проучване принудило областното ръководство на ПП ГЕРБ-Варна да свали доверието си от кметицата на Вълчи дол Пенка Йорданова. Това разкри самата тя пред репортер на Topnovini.bg, като добави, че категорично не приема този довод, тъй като има пълната подкрепа на общинска структура на ГЕРБ във Вълчи дол и на много граждани.

Припомняме, че в община Вълчи дол ГЕРБ издигна кандидатурата на бившия директор на НАП-Варна Тошко Янев, който бе назначен на поста от кабинета "Орешарски", след което бе свален от правителството на Бойко Борисов. 

Кметът на Девня Атанас Кузев, от когото партията също оттегли доверие, отказа всякакъв коментар по темата, но по думите му по всяка вероятност отново ще се впусне в надпреварата за кмет на индустриалната община. За разлика от колегата си от Девня, Пенка Йорданова все още не е решила дали да се кандидатира отново.

"Имам стотици обаждания от местните хора, които ме убеждават, че не трябва да се отказвам. Членовете от местната структура на партия ГЕРБ ми звънят и казват, че искат да се откажат от партията, защото областното ръководство не им е зачело мнението. Ситуацията е много деликатна, аз също не мога да си отговоря защо се получи така. От ръководството на партията ми казаха, че решението им е взето на база социологическо проучване, което показало, че нямам нужната подкрепа. В момента съм много огорчена, трябва да мине време, за да взема решение дали да се кандидатирам отново", заяви Йорданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама