Николай Ненчев след инцидента в Граф Игнатиево: Пилотите са добре, имат моята подкрепа

18:50, 29 юли 15 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лично се убедих в доброто физическо и психическо здраве на пилотите и ги уверих, че могат да разчитат на пълното ми съдействие и подкрепа." Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев при днешното си посещение във военното формирование в Граф Игнатиево. Той пристигна, за да се срещне с двамата летци, участвали в тренировъчния полет, при който самолет се приземи аварийно без колесник.

Министърът се увери на място, че военнослужещите не са получили никакви наранявания, и изрази своята съпричастност, уточниха от Министерството на отбраната.

Ненчев бе запознат от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев със събитията около инцидента със самолет РС-12. Той беше информиран, че действията, предприети от двамата пилоти по време на кацането, са били изключително адекватни и на много високо професионално ниво, благодарение на което са избегнати други инциденти.

Министърът на отбраната ще поддържа връзка с председателя на назначената от него комисия полк. Василев, като резултатите от проверката ще бъдат оповестени веднага след приключването й. Беше докладвано, че пистата е в изправност и има възможност още в края на днешния ден да бъдат възстановени тренировъчните полети на летището.

Министър Ненчев увери, че няма никаква опасност за въздушното ни пространство и всички полети по охрана на въздушните ни граници се извършват надлежно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама