В три общини и в 19 села в област Разград ще има балотаж за кмет

05:21, 01 ное 15 / Политика 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В три общини и в 19 населени места в област Разград ще има балотаж за избор на кмет.

В община Разград на втория тур на местните избори ще се явят досегашният кмет Денчо Бояджиев и д-р Валентин Василев от ГЕРБ.

В Исперих за доверието на гласоподавателите ще се борят Бейсим Басри от ДПС, който се включва в кметската надпревара за втори мандат и независимият кандидат Бейсим Руфад, подкрепен от „Обединена България”.

В община Кубрат балотажът ще бъде между кандидатите на ДПС Гюнан Халил и на коалиция „Време за промяна“ Бюрхан Исмаилов.

Изборите в останалите четири общини в Лудогорието бяха спечелени на първи тур от кандидатите на ДПС. В община Лозница за четвърти мандат на кметския пост е избран  Айхан Хашимов. В община Завет трети мандат печели Ахтер Велиев, трети мандат кмет на община Самуил ще бъде и д-р Бейтула Сали, а за кмет на Цар Калоян  е избран Дауд  Аляовлу.

 В четири кметства на територията на община Разград ще се проведе втори тур на местните избори. Балотаж ще има в селата Побит камък, Раковски, Пороище и Радинград.

В Кубратска община кметове на кметства на вторият тур ще се избират в Божурово, Звънарци, Каменово, Севар и Сеслав.

В община Исперих балотажи ще има в шест населени места - Свещари, Яким Груево, Голям Поровец, Вазово, Райнино и Белинци.

В три кметства на територията на община Самуил ще се проведе втори тур на местните избори - в Хърсово, Здравец и Ножарово. В община Завет втори тур има само в село Иван Шишманово.

В балотажите вземат участие четирима кандидати на ГЕРБ, 15 на ДПС, четирима на БСП, двама на Реформаторския блок. Четирима са кандидатите на коалиция "Време за промяна", пет на партия "Обединена България" и четирима кандидати са издигнати от инициативни комитети.

От областната администрация съобщиха, че отпечатаните бюлетини за втория тур за местните избори в област Разград са 103 440. От тях 91 550 са за избор на кмет на община, а за кметове на кметства броят им е 11 890.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама