В две общини и 27 села ще гласуват на балотаж за кметове в област Търговище

05:30, 01 ное 15 / Политика 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
164 секции отварят врати за местните избори в област Търговище днес. За кметове на общини ще гласуват в Търговище и Попово, а в 27 села ще избират и селски кмет. 

В битка за поста в Търговище избирателите изпратиха на балотажа д-р Дарин Димитров от ГЕРБ и Емине Якубова от ДПС. В Попово досегашния кмет Людмил Веселинов издигнат от местната коалиция „Заедно” застава срещу Стефан Иванов от ГЕРБ. В останалите три общини Антоново, Омуртаг и Опака избраха свои кметове още на първи тур. В тези общини ще има балотажи в общо седем села. Четири от тях са в Омуртагско, където особено интересен ще е сблъсъкът в село Първан. Там на балотаж има трима кандидати, защото при първото гласуване, втория третия събраха равен брой гласове. В Опака повторно ще гласуват за кмет в две села, а в Антоновско само в едно.

В Търговище и Попово селски кметове ще избират в 10 села в едната и в 10 села в другата община.

102 700 бюлетини пристигнаха за втория тур на местните избори в област Търговище. От тях, за община Търговище са 63 310, за община Попово – 35 000, за община Опака – 1 700, община Омуртаг – 2 570, за Антоново – 120.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама