Три варненски района и пет общини избират кметове на балотаж

05:39, 01 ное 15 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на три варненски района и на едно село в състава на общината днес отново могат да гласуват за кмет, след като на І тур никой от кандидатите за местна власт не успя да получи необходимия брой гласове, за да спечели надпреварата. 193 са общо секционните избирателни комисии (СИК) в трите варненски района и кметство Тополи.

Балотажи за кметове на територията на община Варна днес ще има в районите "Аспарухово", "Владислав Варненчик" и "Приморски", както и в село Тополи. В региона кметове на втори тур ще избират в общините Белослав, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол и Провадия. Общо 171 СИК ще обезпечават изборния ден в областта.

255 полицаи са ангажирани с охраната на секциите в деня на балотажа, който трябва да започне точно в 6 часа. В Областната дирекция на МВР - Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. На тел. 112 гражданите също могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления. Сигнали и жалби продължават да се приемат на електронния адрес на ОДМВР - Варна: [email protected].

Всички звена за издаване на документи за самоличност във варненската полиция днес ще работят от 8 до 18 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама