В шест общини от област Добрич избират кмет на балотаж

05:46, 01 ное 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На втори тур днес се решава кой ще е кметът на шест от общините от област Добрич. За вота на избирателите в областния град Добрич се борят Детелина Николова, която е кандидат за четвърти мандат, издигната от ГЕРБ и Йордан Йорданов от Реформаторски блок. В общината за местните избори могат да пуснат бюлетина 82 370 избиратели, сред които двама столетници. В изборния ден ще бъдат отворени 129 секционни избирателни комисии. 

В Генерал Тошево стола на досегашния кмет Димитър Михайлов си оспорват Валентин Димитров /БСП/ и Ивайло Манушев  /ГЕРБ/. 14 238 избиратели гласуват за местна власт в 49 избирателни секции в общината.

В община Добричка овакантения от Петко Петков, който изкара шест мандата, пост, си оспорват Светослав Димитров от ГЕРБ и Тошко Петков от БСП. Избирателите, които днес могат да дадат своя вот за кмет в община Добричка, са 18 902. Те ще гласуват в 67 секции.

На втори тур в Каварна, където след три мандата Цонко Цонев се отказа от кметското място и ще бъде само общински съветник, се явяват кандидатът на БСП Нина Ставрева и независимият кандидат за кмет Галя Иванова. В общината изборът се осъществява в 34 секции. Гласоподавателите, които имат право да участват в местния вот, са 13 188.

В Тервел досегашният кмет Живко Георгиев /БСП/ се бори за пети мандат. На балотажа той се бори за гласовете на избирателите, заедно с кандидата на местната коалиция „За нов Тервел” Марияна Пасева. Изборният процес в общината ще  протече в 33 секционни избирателни комисии. В Тервел бюлетина могат да пуснат 14 360 избиратели.

Досегашният кмет на Шабла проф. Райна Бърдарева, издигната от партия "Движение за социален хуманизъм", е на балотаж с един от заместниците си - Мариян Жечев, издигнат от ГЕРБ. В общината право на глас имат 4325 избиратели. Те ще дадат своя вот в 16 секции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама