14 областни града на балотаж, избираме 16 районни кмета в София (обновена)

06:49, 01 ное 15 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 1 128 кметства с над 100 жители, 133 общини и 14 областни града днес отново ще има избори. В тях на първият тур не бяха определени кметове и днес избирателите се явяват на втори тур.

В София балотаж ще има в 16 от 24 района. В 12 от тях един срещу друг кандидати на ГЕРБ и Реформаторския блок, в три - ГЕРБ и БСП, а в "Кремиковци" - независим кандидат и ГЕРБ.

В Пловдив на балотаж се явяват досегашният кмет Иван Тотев от ГЕРБ и предшественикът му Славчо Атанасов от местната коалиция на Патриотичния фронт. Пловдивчани днес гласуват и за районни кметове, като в пет от общо шестте района един срещу друг също се изправят кандидати на ГЕРБ  и на коалицията за Славчо Атанасов.

В Бургаска област балотаж има в 3 общини - Айтос, Камено и Сунгурларе, както и в градовете Ахтопол, Китен и Каблешково.

В три района във Варна ще избират районен кмет - Аспарухово, Владислав Варненчик и Приморски. За кметове ще се гласува и в 5 общински центрове в областта - Дългопол, Вълчи дол, Белослав, Провадия, Долни чифлик.  

Във Великотърновска област на балотаж ще бъдат избрани кметовете на три общини - Горна Оряховица, Свищов и Стражица,както и на 3 града и 33 села.

В пет общини на Старозагорска област ще се проведе втори тур на изборите за кмет на населено място днес.

На балотаж в Хасково се явяват кандидатите за кметове от ГЕРБ Добри Беливанов и от Коалиция „За Хасково" Георги Иванов.

Шест общини в Пазарджишка област днес избират кмет В Пазарджик балотажът е между независимия кандидат за кмет Тодор Попов и Найден Шопов от ГЕРБ. Днес ще станат ясни и кметовете на Пещера, Велинград, Ракитово, Стрелча и Белово. 

В област Плевен ще се проведе балотаж в 10 общини и 43 населени места. В Плевен балотажът е между кандидата за кмет на Реформаторския блок Георг Спартански и кандидата за кмет от ГЕРБ проф. Димитър Стойков. 

В четири от осемте общини на Ловешка област днес ще се гласува за общински кметове. Освен в областния град, балотаж има в Тетевен, Троян и Ябланица.В Ловеч избирателите ще избират кмет между кандидата на БСП Минчо Казанджиев и кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова.

В русенска област общините Ветово, Сливо поле, Бяла и Две могили също ще избират кметове на балотаж.

Във Видин също ще избират кмет на балотаж между Росица Кирова от коалиция "Единни за промяна" и Огнян Ценков от ГЕРБ.

Във Враца на втори тур отиват кандидатите Калин Каменов от ГЕРБ и Николай Иванов - независим кандидат, подкрепен от БСП. 

На втори тур днес се решава кой ще е кметът на шест от общините от област Добрич. За вота на избирателите в областния град Добрич се борят Детелина Николова, която е кандидат за четвърти мандат, издигната от ГЕРБ и Йордан Йорданов от Реформаторски блок.

В Силистра гражданите ще избират между Юлиян Найденов - ГЕРБ и Александър Сабанов -  коалиция "Гражданско единство.

В три общини и в 19 населени места в област Разград ще има балотаж за избор на кмет. В община Разград на втория тур на местните избори ще се явят досегашният кмет Денчо Бояджиев и д-р Валентин Василев от ГЕРБ.

Област Сливен балотаж ще има в 21 населени места. Най-оспорванана битка ще бъде в Сливен, където за доверието на гражданите ще се състезават кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев и кандидатът на БСП Кольо Милев.

Доктор Дарин Димитров от ГЕРБ и Емине Якубова от ДПС ще участват в балотажа в община Търговище.

В 5 общини на Благоевградска област се провежда втори тур за избор на кмет. Петрич, Сандански, Кресна, Белица и Гърмен избират днес общински кметове. В доста от селата също има балотаж.

В пет общини на Смолянска област ще се проведат избори за кмет на втори тур. Това са Девин, Доспат, Неделино, Баните и Чепеларе.

В четири общини в Шуменска област днес се провежда втори тур за избор на общински кметове. В областния център Шумен за гласовете на избирателите ще се борят Любомир Христов от ГЕРБ и Иван Иванов от БСП. 

Вяра Церовска от ГЕРБ и Ерик Рангелов от БСП са претендентите за кметския пост в Перник. 

Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи, че изборният ден е започнал нормално и на този етап няма проблем с окомплектоването на Секционните избирателни комисии.

Гласуването на 1 ноември започва в 6 ч. сутринта и ще продължи до 19 ч. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи да упражнят правото си на глас, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 20 ч.

Към късния следобяд вчера нямаше регистрирани нарушения за неспазване на разпоредбите за деня на размисъл. В събота вече във всички секции в страната бяха разпратени нужните бюлетини, въпреки че БНБ и останалите печатници бяха изразили съмнение дали ще се справят заради хаоса в “Арена Армеец”.

Този път в София книжата ще се приемат в зала 1 на НДК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама