505 полицаи пазят балотажа в Плевен

07:46, 01 ное 15 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Балотажите за избор на кмет започна спокойно на територията на ОДМВР-Плевен, съобщиха от пресцентъра на полицията. Не е имало проблеми по охраната на изборните помещения през изтеклата нощ, а тази сутрин секционните помещения са предадени изрядни на комисиите.

Общо 505 полицаи, служители на ОДМВР – Плевен, Жандармерията, Гранична полиция и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, са ангажирани с опазването на реда.

Звената на дирекция „Български документи за самоличност“ днес работят на пълни обороти, с възможност за издаване на лични карти при нужда.

От полицията припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете.

Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение. Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама