Изборният ден във Варна и областта започна нормално

07:50, 01 ное 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден във Варна и региона започна нормално и навреме, съобщи за Topnovini.bg областният управител Стоян Пасев. Поради неявяване на член на секционна избирателна комисия в Долни чифлик, същият своевременно е бил заменен с друг. Това е единственият сигнал, за който е бил информиран представителят на държавната власт тази сутрин.

Към този час балотажите на територията на община Варна протичат при изключително слаба избирателна активност, в някои от секциите все още не е дошъл нито един гласоподавател, предаде репортер на Topnovini.bg след първата пресконференция на ОИК-Варна. 107 секционни избирателни комисии обезпечават изборния ден в Район "Приморски", 61 - във "Владислав Варненчик", 26 - в "Аспарухово" и 5 в село Тополи. В "Приморски" право на глас имат 81 679 души, във "Владислав Варненчик" - 37 240, в "Аспарухово" - 21 553, в село Тополи - 2 446.

По отношение на полицейските акции, които белязаха деня за размисъл в община Долни чифлик, областният управител бе категоричен, че до арести там не се е стигало. Сигналът за нарушаване на политическите права на гражданите, в който бе замесен синът на досегашния кмет и кандидат за нов мандат, не се е потвърдил. По информация на Topnovini.bg в Долни чифлик в събота е имало и операция срещу трафиканти на хора и търговия с гласове, което обяснява засиленото полицейско присъствие в общината.

Репортерска проверка установи, че сигналът срещу сина на досегашния кмет категорично не идва от Ризван Салиев, както писаха някои медии. Нещо повече, той е подаден директно в МВР-Варна, при това от областен шеф на партия, която няма пряко касателство с балотажа в Долни чифлик. След 5 часа "справка” в местното полицейско поделение синът на кандидат-кмета е освободен. Самият той определи случилото се като опит за саморазправа от страна на опонентите, чиято цел е да се дискредитира името на баща му.

"Искам да успокоя всички мои приятели и да ви кажа, че нашите опоненти прибегнаха до полицейщина и брутални мерки към мен и към нашия кандидат за кмет, понеже нямат друг вариант най-вероятно. Държаха ме 5 часа за проверка на лична карта в районното управление в Долни чифлик, без да съм задържан, само и само да се опитат да ме сплашат и да ме очернят, но на мен изобщо не ми пука и не ме е страх от такива смешни неща”, написа във фейсбук Светослав Натов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама