КЕВР обявява нова цена на тока

07:59, 01 ное 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 1 ноември, Комисията за енергийно и водно регулиране ще определи нова цена на тока. На брифинг председателят на комисията Иван Иванов ще обяви официално, какви цени ще заплащат за електроенергия битовите и индустриалните потребители през зимните месеци. Цената ще е считана от 1.11.2015 год.

Очакванията са токът за бизнеса да поевтинее минимално, а за битовия потребители да няма промяна. Като основна причина за образуването на по-ниските цени са драстичното поевтиняване на природния газ, което е с близо 1/3 от началото на годината.

Очаква се да има промени и в цената на такасата „Задължение към обществото. Съгласно закона КЕВР има право да променя цената на електричеството на тримесечен период, ако се наблюдава 10% „подобрение” на ресурса за производство, като в него, освен природния газ, влизат и въглищата.

От КЕВР обясняват, че на този етап не е нужно цената на тока за бита да се променя, защото към момента това би могло да стане едва с незначителния 1%. На закрито заседание на 30 октомври КЕВР окончателно е гласувала промените, а днес ще ги обяви официално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама