Изборният ден в Търговище започна нормално

08:03, 01 ное 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички 104 секционни избирателни комисии на територията на община Търговище започнаха нормално изборния ден в 6 часа сутринта, информираха от пресцентъра на местната администрация.

53 153 са имащите право на глас в община Търговище по последни данни от ГРАО.

Днес на балотаж се избира кмет на общината. Гласуват и в 10 села - Братово, Буховци, Здравец, Кръшно, Лиляк, Макариополско, Острец, Певец, Стража и Съединение.

Първите данни за изборната активност ще бъдат ясни след 10 часа.

До момента няма постъпили данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на балотажа. Всички сигнали, постъпили в ОД МВР-Търговище, се проверяват своевременно.

Над 170 служители от структурните звена на МВР в областта осигуряват охраната на изборните секции и отговарят за реда и спокойствието в региона.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Служителите от звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД МВР-Търговище, РУ-Попово и РУ-Омуртаг ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама