Полицейска акция "Зима" стартира и в Русе

08:19, 01 ное 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОД на МВР - Русе съобщава, че от 1 ноември стартира традиционната акция "Зима". Целта е полицията да следи дали шофьорите са подготвили автомобилите си за движение при сняг и ниски температури. Акцията на полицията се провежда съвместно със служители на Областната автомобилна администрация, СБА и БЧК. Униформените ще проверяват състоянието на гумите, светлините и цялостното оборудване, което е задължително за всяка кола. 

Тази година акцията е разделена на три части:

Първа част (01 – 08. 11. 2015 г.) – провеждане на кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства (ПС) с животинска тяга и др.

Екипите на КАТ ще следят за спазването на правилата за движение от страна на велосипедистите, превозните средства с животинска тяга и селскостопанските машини. Под внимание ще бъде дали колоездачите носят светлоотразителни жилетки и минават правилно през пешеходни пътеки.

Втора част (09 – 22. 11. 2015 г.) – провеждане на кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Основен акцент на проверките ще бъдат пешеходците. Полицейските екипи ще следят дали хората пресичат правилно, а също и дали водачите на леки автомобили спазват предимството на пешеходците.

Трета част (16 – 30. 11. 2015 г.) – провеждане на кампания „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на моторни превозни средства (МПС), техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Полицията ще следи стриктно дали колите са готови за движение при зимни условия. Обект на проверка ще бъдат гумите, изправността на светлините и чистачките.

Във всяка от трите части ще бъде обявен по един ден без жертви от определените групи участници съответно 6 ноември – без велосипедисти-жертви на пътя; 15 ноември – без пешеходци-жертви на пътя; и 27 ноември – без водачи и пътници в МПС - жертви на пътя.

По време на кампанията още ще се планира и извърши оглед за състоянието на пътните настилки, вертикалната сигнализация, хоризонталната маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за ПТП. При необходимост ще се изготвят предписания до стопаните на пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама