С няколко инициативи в Русе ще отбележат Деня на Будителите

08:33, 01 ное 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дружеството на писателите в Русе, съвместно с Дружеството на художниците, Русенският филиал на Съюза на свободните писатели, Регионалният исторически музей, Регионална Библиотека „Любен Каравелов” и Художествената галерия канят русенци на две събития, с които ще бъде отбелязан Деня на Будителите.

Русенският филиал на Съюза на свободните писатели организира общоградско събитие на тема "Будители, поклон!" на 1 ноември – неделя, 2015 г., от 11 до 14 часа. То ще се проведе в беседката на градинката пред Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе. Събитието включва: четене на стихове от русенски автори, рецитация на стихове от присъстващи граждани, дарителска акция – даряване на книги от автори на читатели. 

Творческа среща, посветена на Деня на будителите, ще се проведе на същия ден от 15:30 ч. в Лапидариума на Исторически музей - Русе. Ще участват Театър-школа „АРТИСТИСИМО” и Вокално инструменталната група към РУ ”А. Кънчев”.

Професионалисти и посетители ще имат възможност да творят на място по темата „Духът на Будителите”. За учениците са отворени два конкурса: литературен (за стихотворение или кратко есе) и за рисунка. Произведенията трябва да бъдат сътворени по време на срещата. Организаторите са предвидили награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама