Плевен днес решава: адвокат Спартански или професор Стойков

08:59, 01 ное 15 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите днес решават кой ще върти щурвала на общината през следващите четири години, опитвайки да изведе Плевен от бурното море на икономическите затруднения и прогресивното обезлюдяване. На балотажа една срещу друга се изправят двете най-сериозни кандидатури: досегашният градоначалник професор д-р Димитър Стойков и трикратният председател на общинския съвет адвокат Георг Спартански.

Двамата кандидати излизат с различни визии за успешно развитие, като едната страна предлага прагматизъм и професионализъм, а другата огромни по своя размер инвестиции в инфраструктурата и развитието на бизнеса.

На Първи тур и двамата кандидати успяха да преминат границата от 30% подкрепа, а разликата между тях бе едва 2.12% - Георг Спартански 33.33% и Димитър Стойков 31.21%. Възелът се заплете още повече, след като през изминалата седмица, основните политически сили призоваха сподвижниците си да подкрепят едната или другата страна.

Въпреки че, изборната обстановка в Плевен и региона е спокойна според информацията на МВР, опити за „подливане на вода“ не липсват. В града се пускат множество слухове за дейност, която би могла да повлияе крайния резултат от вота. Според градските легенди, в Плевен и околните села се раздават суми, които започват от скромните 25 лева и свършват до колосалните 170 лева. Имена и лица не се споменават, но най-интересно бе изказването на мъж в района на Кооперативния пазар, който на висок глас обяви пред свои събеседници, че миналата седмица е взел от един 30 лева, от друг 40 лева, а накрая е гласувал за „трети“.

Припомняме, че общо 10 от 11 общини в област Плевен играят на балотаж днес: Плевен, Белене, Левски, Искър, Пордим, Кнежа, Гулянци, Долни Дъбник, Никопол и Червен бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама