Учителка и четвъртокласник грабнаха наградите „Анастасия Тошева” в Стара Загора

10:04, 01 ное 15 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Венета Йоргова, преподавател по практическо обучение в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“  и четвъртокласникът-изявен математик Михаил Михов са тазгодишните носители на наградага „Анастасия Тошева. Отличието се връчва всяка година по повод Деня на народните будители на дейци на науката и образованието, допринесли за развитието на Стара Загора, както и на ученици, спечелили призови места в международни и национални конкурси и олимпиади.

 Колективната награда за принос в развитието на образованието одите при колективитие на  ЦДГ 66 и  Второ основно училище „Петко Рачов Славейков”. Наградите бяха връчени снощи в Регионалния исторически музей.

По-рано през деня десетки старозагорци присъстваха на тържественото честване на Деня на народните будители, пред паметника на Митрополит Методий Кусев в Стара Загора. Днес прекланяме глава и благодарим на всички, които са допринесли за опазването на нашите културни ценности. Благодарности на всички онези, които са написали нашата литературна история, защото книжовното дело я съгражда и представя на идните поколения. Обръщаме се с особено отношение и знак за признателност към българските учители, защото те поддържат и възпитават будността на всички ни", каза в словото си зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

Днас от 9.00 часа бе отслужена Заупокойна света литургия в памет на Митрополит Методий Кусев м храм „Св. Теодор Тирон” .

Цял ден ще има и безплатни прожекции на  на филмите „Цар Самуил в битка за България" и  "Пътеки между слънцето и тъмнината" в Регионалиня исторически музей.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама