Иво Инджев: Има глад за промяна и референдумът го показа

10:12, 01 ное 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Драмата на изборите беше, че нямаше драма. Изборите бяха предсказуеми. За това говори и самият факт, че министър-председателят замина в чужбина по време на избори“. Така журналистът Иво Инджев коментира резултата от местните избори в сутрешния блок на Нова телевизия.

В студиото заедно с журналиста коментираше и политологът Татяна Буруджиева. Въпреки мнението си, че е недопустимо да не се гласува, тя заяви, че донякъде разбира хората, които се отказват от правото си на вот.

"За мен драмата е, че прагът ни на търпение по отношение на нарушаването на демокрацията и липсата й е станал много висок. Все едно ни е какво се случва. Единственият начин да се случат нещата в България, е да отидем да гласуваме. В същото време все повече започвам да разбирам хората, които отказват да чуят за политика, защото това за тях е единственият начин да се опазят нормални”, обясни Буруджиева.

Иво Инджев добави, че ако няма някой, който да те притиска, ставаш монополист. По думите му българите стават свидетели точно на това.

"Според мен има глад за промяна и по някакъв начин референдумът го показа. Голямата битка се води на този терен – възможно ли е да бъде фалшифицирано гласуването по електронен път, или не”, заяви Инджев.

"За мен по-големият въпрос е защо пуснаха точно този въпрос от референдума, а не другите, които можеха да променят партийната система в България”, допълни Буруджиева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама