Научна експозиция ще представи Русенският университет

10:42, 01 ное 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподавателите на Русенския университет представят в изложба 314 издания – монографии, книги, учебници, дисертации, научни публикации и др. Експозицията е част от събитията, с които се отбелязва 70-годишнината на Русенския университет. Официалното откриване е на 2 ноември, понеделник, в 10:45 часа,  във фоайето на Ректората, съобщават от учебното заведение.

Изложбата на научните трудове на преподавателите се провежда за 15-та поредна година.

Комисия под ръководството на зам.-ректора по учебната дейност, проф. Михаил Илиев, ще оценява изданията в 13 категории. Част от тях са свързани с учебния процес - книги, учебници, учебни помагала и ръководства на книжен носител, в електронна форма и WEB базирани, ръководства, както и дипломни работи. Друга група представят изследователската дейност на учените. Към нея се отнасят монографиите, дисертациите, авторефератите, хабилитационните трудове, публикациите в чужди и наши периодични издания, сборници с доклади от научни форуми. 

В отделни категории ще бъдат отличени материалите, изработени по изпълняваните в Университета, рекламните материали, популяризиращи дейността на висшето училище и художествената литература, създадена от представители на академичната общност. 

В сравнение с миналата година, когато в изложбата са участвали 230 издания, има двойно повече представени дисертации – от 28 през 2014 година, до 57 през тази. При монографиите също има двоен ръст. Били са 7 през миналата година, а в понеделник ще бъдат показани нови 15. 

Комисията ще отличи автори и авторски колективи по категории с грамоти и парични награди. Призьорите ще бъдат обявени на тържеството и ще получат отличията си лично от ректора, чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама