Плевнелиев: Не трябва да се отчуждаваме от собствената си държава (снимки)

12:23, 01 ное 15 / Култура 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не можем и не трябва да се отчуждаваме от собствената си държава. Трябва да имаме мнение и да го отстояваме и тази възможност ни дават както провеждането на избори, така и механизмите на пряката демокрация, какъвто е референдумът.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като гласува на втория тур на изборите в София. Според него днес българският народ има думата и може да я използва, за да се придвижи държавата напред. Плевнелиев призова гражданите да участват активно в изборния процес.

На въпрос за проблемите в организацията на първия тур на изборите в София той призова институциите да покажат, че са научили своите уроци и да подобрят изборния процес.

„За кой пореден път правим избори? Ако нещо не работи и това е очевидно за целия народ – подобрете го“, апелира към народните представители президентът Плевнелиев.

По-късно президентът прие почетния караул на Националната гвардейска част по повод Деня на народните будители, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Националният флаг бе издигнат с тържествена церемония. 

Денят на будителите се празнува отново от 1992 година, когато бе обявен за национален празник, след 47-годишно прекъсване по време на комунистическия режим. 

Той почита делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама